вторник, 27 август 2019 г.

Работилници и демонстрационни щандове - "Фестивал на шевицата"


По време на "Фестивал на шевицата" Белослав 2019г. - "Живи корени" сме помислили и за най-малките почитатели на българското. Приятели, малчуганите ви ще могат да се включат в следните работилници и демонстрационни щандове:

РАБОТИЛНИЦА - БАСМАДЖИЙСТВО


Тази работилница става част от Фестивала благодарение на нашите приятели от културен Фестивал "Реката" -град Свищов 2019г. Работилницата определено ще се хареса на малки и големи.

РИСУВАНЕ С ПЯСЪК


На тази работилница ще ви посрещне Веселина Белишка. Оцветяването с цветен пясък е много лесно и забавно, както за най-малките, така и за по-големите. Първо децата избират картинка сред изображения с различна трудност. След това последователно се отлепят различни части от картинката, които се посипват с избрания цвят пясък. След като картинката е завършена се опакова в целофан. Оцветяването с цветен пясък допринася за развитието на фината моторика, концентрация и въображение у децата.

ТВОРЧЕСКА КЪЩА


Нашите приятели от "Творческа къща" са ви познати и от предните издания на Фестивала. Те са подготвили нещо напълно в темата на тазгодишното издание - "Живи корени". Това, което ще може да откриете при тях е хранителница на родовата памет.

ТЕХНИКА НА КАМИЛЧЕНАТА КИТКА


Николинка Ангелова от село Гецово ще покаже на желаещите да научат как се изработват аксесоарите, с които са се гиздили капанските моми.

ДЕМОНСТРАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ДЪРВОРЕЗБА


На щанда на занаятчиите Виктория Денева и Денислав Денев ще може да наблюдавате как дървото също може да заговори с мотивите на шевиците.

РАБОТИЛНИЦА ЗА ОБРЕДНИ КУКЛИ


 С Наталия Ушкова малчуганите ще могат да изпробват как да сътворят кукла, използвана в обредите на редица братски нам народи.

"ФЕСТИВАЛ НА ЩЕВИЦАТА" - Живи корени, Белослав 2019г. ви очаква на 7 и 8 септември! Заповядайте!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар